KSO-logg vecka 41
Ett axplock ur en ovanligt innehållsrik vecka:

Företagsbesök på Karmansbo Herrgård i början av veckan. En konferensanläggning i kommunens södra del, som finns i en vacker 1700-talsmiljö. Bed and breakfast och kafé med kakbuffe´under sommarmånaderna. Läs mera här: www.karmansboherrgård.se.

Möte om Folkhögskolans framtid. Tyvärr har tiden runnit iväg. Chansen att få behålla Bergslagens Folkhögskola i Skinnskatteberg har minskat. Jag återkommer i frågan.

Givande majoritetsmöte inför KS och Budgetberedning. Vi enades om att agera mot den negativa trend som finns i kommunen nu med skadegörelse, klotter, misshandel, ökad drogtillgång.

Har träffat länsstyrelsens representanter som inspekterar vår krisberedskap. Intressant. Många saker att tänka på. Kommunstyrelsens AU utgör Krisledningsnämnd.

Ett Kommunstyrelsemöte med många inbjudna gäster. Norra Västmanlands samordningsförbund – info, VKL-ledningen med genomgång av beslutet om att medfinansiera Citybanan, IT-avdelningen med utbildning runt kommunens nya epostsystem. Dessutom beslutade vi att föreslå fullmäktige att Översiktsplanen skall revideras.

Dagens Eko P1 har varit på besök och förhört sig om hur lågkonjunkturen har slagit i vår lilla kommun, hur försörjningsstödet har ökat och hur vi har klarat ut detta. Sänds i början av nästa vecka.

Har haft samtal med kommunledningen och polisen om situationen i vårt samhälle när det gäller förstörelse, klotter, misshandel och ökad drogtillgång. Positivt mottagande. Inom kort börjar ett fältarbete på helgnätterna, samarbetet med polisen stärks och initiativ kommer att tas för att få igång vuxenvandringar under helgkvällarna.

På onsdagskvällen hade vi Arbetarekommunmöte med många nya medlemmar. Glädjande!

Hela torsdagen ägnades åt att bereda budgeten för 2010. Alla utskott i KS, Miljö och Byggnadsnämndens AU samt chefstjänstemännen deltog. I de ekonomiska prognoserna för 2010 kan skönjas en liten ljusning och invånarantalet har stiget med 40 sedan i somras. Det är glädjande. Samtalen fördes i en kretiv anda.

Idag på fredagen har jag träffat kommunalråd, landstingspolitiker och riksdagsmän (s) i Västerås och haft en genomgång av det politiska läget. Den borgerliga regeringen fortsätter att låna för att kunna sänka skatterna – mycket märkligt tänkt, tycker jag.

Har träffat rektorn på Folkhögskolan för att ev hitta nya alternativa lokaler i Skinnskattebergs kommun för Bergslagens Folkhögskolas räkning. Klockan är en sekund i 12 när det gäller den frågan.

Svarade på Alliansens insändare från i måndags. Kommer i Fagersta-Posten på onsdag.

Vill du få ett meddelande i din webläsare när jag uppdaterar min blogg?
Klicka här

Välkomna tillbaka!