KSO-logg vecka 46
Ett axplock från veckan som gick:

KS AU i början på veckan beslutade bl a om att tacka nej till blomsterarrangemanget i Ulriksdals Slottspark som en skulle varit en hyllning till det kungliga bröllopet. Se nedan. Dessutom konstaterade vi att budgetuppföljningen 31-10-2009 ser mer positiv ut än på länge. Kanske kan vi nå ett nollresultat tills det är dags för bokslut!

Ställde in en resa till Stockholm och ordförandedag med Maud Olofsson och Anders Borg. För förkyld. Var istället kvar på hemmaplan och jobbade med VL:s tidtabeller. Resultatet av detta arbete finns det ett inlägg om längre ner i denna blogg. Förhoppningsvis har vi nu tidtabeller som tillgodoser ett grundbehov.

Har också hunnit träffa representanter från Idrottsförbundet och SISU (idrottens studieförbund). Givande. Här finns resurser att hämta som flera av kommunens idrottsföreningar inte utnyttjar.

Eftersom det de senaste dagarna varit en livlig diskussion i pressen om Vellinge kommuns behandling av mottagandet av ensamkommande flyktingbarn, har jag beslutat mig för att väcka denna fråga som en diskussionspunkt vid kommande KS. Antalet ensamkommande flyktingbarn har tydligen ökat markant och regeringen ”hotar” med tvångsåtgärder mot kommunerna, för att få flera kommuner att ställa upp och ta emot dessa barn. Anser att vi måste återuppväcka denna fråga och ta en ny diskussion.

Svar på insändare i Fagersta-Posten har också stått på agendan. Se nedan.