I varje nummer av kommunens informationsblad 0222:an rapporterar jag för alla intresserade kommunmedborgare om några av de olika frågor som varit uppe under den senaste tiden för mig som kommunstyrelsens ordförande i Skinnskatteberg. Här finns möjlighet till en förhandstitt för er som följer min blogg.

God fortsättning på det nya året! Inte så många rader denna gång efter alla helger.
Kommunstyrelsen beslutade vid sitt decembermöte att godkänna ett nytt avtal med Bowlingklubben. Bowlingverksamheten i Lurbohallen är därmed räddad för en tvåårsperiod. Förhoppningsvis kan ekonomin för Bowlingklubben stabiliseras så att verksamheten kan leva vidare.
Kommunstyrelsen antog också en plan för hot och våld mot förtroendevalda politiker.

Mycket planering och papperssorterande har hunnits med under mellandagarna

Vid ett extrainsatt Ledningsutskott nu i januari behandlades den remiss som Landstinget sänt ut till kommunerna angående regionindelningsfrågan. Regionindelningsfrågan var enda punkten på dagordningen. Ett remissvar som ställer sig bakom att Västmanland, Örebro och Södermanland nu ansökt om att bilda en egen region antogs enligt den rödgröna majoritetens förslag. Alliansen reserverade sig mot detta och lämnade in en skriftlig reservation som förordar en region med Uppsala, Södermanland och Västmanlands län.

Lars Andersson

Annonser